Over

De Meester Meubelmaker

Fijnhoutbewerking & Meubelrestauratie

 

 

Even voorstellen

 

 

 

De persoon achter De Meester Meubelmaker is Marcel Meijer (1968).

 

Na jaren als jurist werkzaam te zijn geweest heb ik besloten om naast mijn baan een serie cursussen in meubelmaken te gaan volgen en een deeltijdopleiding Meubelmaker bij het Hout- en Meubileringscollege te Rotterdam te gaan doen. Tijdens deze opleiding heb ik onder meer stage gelopen bij een meubelmaker en een restaurateur.

 

Gedurende mijn opleiding is mijn liefde voor houtbewerking en het gebruik van met name handgereedschap volledig tot bloei gekomen. Het liefst werk ik met massief hout, waarbij ik graag gebruik maak van traditionele materialen zoals beenderlijm en schellak.

 

Begin 2016 ben ik gedeeltelijk als zelfstandig meubelmaker in mijn werkplaats in “De Keilewerf” aan de slag gegaan. De Keilewerf is een plek voor makers, op de hoek van de Vierhavensstraat en de Keileweg. Wat eerst een leegstaande loods was, is getransformeerd tot een levendige mix van creatievelingen die individueel en als collectief aan uiteenlopende projecten werken. Makers van allerlei achtergronden, zoals een marmerbewerker, staalbewerkers, meubelmakers en een stoffeerster en nog veel meer, hebben zich in dit verzamelgebouw gevestigd. Ik deel de werkplaats met mijn vriendin die daar als stoffeerster aan de slag is (www.meesterlijkstofferen.nl).